نانوتکنولوژی یا کاربرد فناوری در مقیاس اتم و ملکول یکی از تکنولوژیهای نوظهور در قرن حاضر میباشد، که آینده اقتصادی جهان را به شدت متآثر خواهد کرد. گستردگی دامنه تاثیر این فناوری بسیار زیاد بوده و میتواند بیشتر جنبههای زندگی بشر را تحت تاثیر قرار دهد. این تحقیق به منظور سنتز نانوذرات نقره با روش بیولوژیکی و بررسی اثرات نانوذرات نقره ppm) 40 ٬15٬25٬ ٬10 ٬5 ٬1 5/٬0 0( بر شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ریحانOcimum basilicum L. انجام شد. اندازه گیری طول و وزن خشک ریشه و اندام هوایی نمایانگر تاثیر منفی افزایش غلظتهای نانوذرات نقره بر این پارامتر هاست. همچنین نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره˓ میزان قند افزایش مییابد. فعالیت آنزیم¬های آنتیاکسیدانی که نقش به سزایی در سمیت زدایی گونههای فعال اکسیژن در سلولها دارند در برگ گیاه ریحان تیمار شده با غلظتهای مختلف نانوذرات نقره اندازه گیری شدند. با افرایش غلظت تیمارهای فوق فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز و کاتالاز افزایش نشان داد وعلت این امر را میتوان در اثر نتیجه متفاوت نانوذرات نقره در غلظتهای مختلف بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه ریحان گذاشت.
Yosefzaei F, Poorakbar L, Farhadi K. The effect of silver nanoparticles on morphological and physiological indexes of Ocimum basilicum L.. 3 2016; 1 (2) :63-73 URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-44-fa.html
یوسف زایی فروغ، پوراکبر لطیفه، فرهادی خلیل. تاثیر نانوذرات نقره بر برخی شاخصهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ریحان. نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران. 1394; 1 (2) :63-73