Iranian Journal of Plant Physiology and Biochemistry
نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران
3
Basic Sciences
http://ijppb.lu.ac.ir
1
admin
1766-82462383
1
2
1
14
1766-82462383
3/18/5706
fa
jalali
1394
6
1
gregorian
2015
9
1
1
1
online
1
fulltext
fa
بررسی تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه زیتون (Olea europaea L.) در ارقام کرونیکی، T2 و T7 طی رسیدگی میوه در منطقه اهواز
Biochemical Changes of Olive (Olea europaea L.) Fruit on Koroneiki, T2 and T7 Cultivars in During Fruit Ripening in Ahvaz Zone
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p dir="RTL" style="text-align: justify;">هدف از این تحقیق، بررسی میزان تغییرات محتوی کربوهیدراتهای محلول، رنگیزههای فتوسنتزی و آنتوسیانینها در طول رسیدگی میوه زیتون در رقم کرونیکی و اکوتیپهای <span dir="LTR">T<sub>2</sub></span> و <span dir="LTR">T<sub>7</sub></span> و سازگاری این ارقام در شرایط اقلیمی اهواز است، بهطوری که اطلاع از این پارامترها عامل مهمی در ارزیابی و برآورد کیفی و تجاری محصولات زیتون میباشد. برای انجام این تحقیق نمونهها از اول مرداد ماه تا اواسط مهر ماه، هر 15 روز یک بار برداشت شدند. میزان رنگیزههای فتوسنتزی بر اساس روش لیچتنتالر و مقدار آنتوسیانین کل بر اساس تغییر <span dir="LTR">pH</span> اندازهگیری شد و برای سنجش کربوهیدراتهای محلول از روش فنل- اسید سولفوریک استفاده گردید. بیشترین و کمترین میزان کاروتنوئید کل بهترتیب در رقم کرونیکی (14/16 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت یک و در رقم <span dir="LTR">T<sub>2</sub></span> (64/2 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان آنتوسیانین ارقام مختلف زیتون طی رسیدگی میوه افزایش یافت. بیشترین میزان آنتوسیانین کل به رقم <span dir="LTR">T<sub>7</sub></span> (033/0 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان قند کل طی رسیدگی کاهش یافت. بیشترین میزان قند کل میوه در رقم کرونیکی (3/86 میلیگرم بر گرم وزن تر) در مرحله برداشت یک و کمترین میزان آن در رقم <span dir="LTR">T<sub>7</sub></span> (7/7 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. با توجه به نتایج مشاهده شده، رقم <span dir="LTR">T<sub>7</sub></span> با داشتن میزان بالای آنتوسیانین در آخرین مرحله از نمونهبرداری نسبت به ارقام دیگر سازگاری بهتری با شرایط آب و هوایی گرم اهواز دارد.</p>
<p style="text-align: justify;">The aim was to study structure of the biochemical constituents of olive fruit show considerable changes during growth and ripening. In this investigation was studied some biochemical characterization (total sugar, photosynthetic pigments and total anthocyanin) on Koroneiki, T<sub>2</sub> and T<sub>7</sub> cultivars of olives in during fruit ripening in Ahvaz zone. So that, information on these parameters is important factor in quality assessment of olive products. Samples were harvested on 1th of July and on every 15th of each month till October. Photosynthetic pigments content was measured according to Lichtenthaler. Total anthocyanin was determined by the PH differential method. The soluble carbohydrates were determined using the phenol-sulphuric acid method. The highest and lowest content of total carotenoid belonged to Koroneiki cultivar (16.14 mg/g FW) at harvest 1 and to T<sub>2</sub> cultivar (2.64 mg/g FW) at harvest 6, respectively. The anthocyanin content of different olive cultivars increased in during fruit ripening. Highest of total anthocyanin content belonged to T<sub>7</sub> cultivar (0.033 mg/g FW) at harvest 6. The total sugar content decreased during ripening. The highest total sugar content of fruit belonged to Koroneiki cultivar (86.3 mg/g FW) at harvesting time 1 and the lowest to T<sub>7</sub> cultivar (7.7 mg/g FW) at harvesting time 6 as well. In general, T<sub>7</sub> cultivar by high content of anthocyanin and adaptation to warm climatic conditions of ahvaz, showed its advantage in comparison to the other studied cultivars.</p>
آنتوسیانین کل, رسیدگی میوه, رنگیزه, زیتون, قند کل
Fruit ripening, Olive, Pigment, Total anthocyanin, Total sugar
31
38
http://ijppb.lu.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-1-4&slc_lang=fa&sid=1
Azadeh
Zaman
آزاده
زمان
azadehzaman@yahoo.com
1003194753284600109
1003194753284600109
Yes
Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
SyyedMansour
Syyednejad
سید منصور
سیدنژاد
1003194753284600110
1003194753284600110
No
Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
Nourollah
Moallemi
نوراله
معلمی
1003194753284600111
1003194753284600111
No
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز