TY - JOUR JF - ijppb JO - 3 VL - 1 IS - 2 PY - 2016 Y1 - 2016/3/01 TI - Effect of hot water dipping on the marketability of greengages fruit (Prunus domestica) TT - تاثیر غوطه وری درآب داغ بر بازارپسندی میوه گوجه سبز (Prunus domestica) N2 - امروزه کاربرد تیمار آب داغ روی محصولات میوه­ای و اثرات آن بر پارامترهای فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، تغذیه­ای و کیفی محصول در سطح گسترده­ای مورد بررسی قرار می­گیرد. در پژوهش حاضر به منظورحفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه گوجه سبز اثر تیمار آب داغ در سه سطح دمایی 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد همراه با تیمار شاهد به مدت یک دقیقه به صورت غوطه­وری بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. ارزیابی صفاتی ازجمله بازارپسندی، تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید، سفتی بافت، کاهش وزن، مواد جامد محلول و pH هر سه روز یکبار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین میوه­های تیمار شده با آب داغ دمای 45درجه سانتی­گراد درصد کاهش وزن وpH کمتری نسبت به میوه­های شاهد داشتند. تیمار آب داغ دمای 45 و 50 درجه سانتی­گراد منجر به حفظ کلروفیل و سفتی بافت میوه نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین در تیمار دمایی 55 درجه سانتی گراد درصد کاهش وزن و تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید و سفتی بافت شدید بود. نتایج نشان داد که تیمار 50 درجه سانتی­گراد بهترین نتیجه را در حفظ کیفیت ظاهری و بازار پسندی میوه گوجه سبز داشت. بنابراین می­توان تیمارآب داغ را به عنوان روشی کاربردی و مفید جهت افزایش بازارپسندی و کیفیت میوه گوجه سبز توصیه نمود. SP - 27 EP - 39 AU - Abdi, Soma AU - Roein, Zeynab AD - Ilam University KW - Chlorophyll KW - Greengages KW - Marketability KW - Weight loss UR - http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-49-fa.html ER -