%0 Journal Article %A Abdi, Soma %A Roein, Zeynab %T Effect of hot water dipping on the marketability of greengages fruit (Prunus domestica) %J Iranian Journal of Plant Physiology and Biochemistry %V 1 %N 2 %U http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-49-fa.html %R %D 2016 %K Chlorophyll, Greengages, Marketability, Weight loss, %X امروزه کاربرد تیمار آب داغ روی محصولات میوه­ای و اثرات آن بر پارامترهای فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، تغذیه­ای و کیفی محصول در سطح گسترده­ای مورد بررسی قرار می­گیرد. در پژوهش حاضر به منظورحفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه گوجه سبز اثر تیمار آب داغ در سه سطح دمایی 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد همراه با تیمار شاهد به مدت یک دقیقه به صورت غوطه­وری بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. ارزیابی صفاتی ازجمله بازارپسندی، تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید، سفتی بافت، کاهش وزن، مواد جامد محلول و pH هر سه روز یکبار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین میوه­های تیمار شده با آب داغ دمای 45درجه سانتی­گراد درصد کاهش وزن وpH کمتری نسبت به میوه­های شاهد داشتند. تیمار آب داغ دمای 45 و 50 درجه سانتی­گراد منجر به حفظ کلروفیل و سفتی بافت میوه نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین در تیمار دمایی 55 درجه سانتی گراد درصد کاهش وزن و تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید و سفتی بافت شدید بود. نتایج نشان داد که تیمار 50 درجه سانتی­گراد بهترین نتیجه را در حفظ کیفیت ظاهری و بازار پسندی میوه گوجه سبز داشت. بنابراین می­توان تیمارآب داغ را به عنوان روشی کاربردی و مفید جهت افزایش بازارپسندی و کیفیت میوه گوجه سبز توصیه نمود. %> http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-49-fa.pdf %P 27-39 %& 27 %! %9 Research %L A-10-49-1 %+ Ilam University %G eng %@ 1766-82462383 %[ 2016