:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1394 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 73-63 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نانو‏ذرات نقره بر برخی شاخص‏های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ریحان
فروغ یوسف زایی*، لطیفه پوراکبر، خلیل فرهادی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (8434 مشاهده)

نانوتکنولوژی یا کاربرد فناوری در مقیاس اتم و ملکول یکی از تکنولوژی‏های نوظهور در قرن حاضر می‏باشد، که آینده اقتصادی جهان را به شدت متآثر خواهد کرد. گسترد‏گی دامنه تاثیر این فناوری بسیار زیاد بوده و می‏تواند بیشتر جنبه‏های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار دهد. این تحقیق به منظور سنتز نانو‏ذرات نقره با روش بیولوژیکی و بررسی اثرات نانو‏ذرات نقره ppm) 40 ٬15٬25٬ ٬10 ٬5 ٬1 5/٬0 0( بر شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ریحانOcimum basilicum L. انجام شد. اندازه گیری طول و وزن خشک ریشه و اندام هوایی نمایانگر تاثیر منفی افزایش غلظت‏های نانو‏ذرات نقره بر این پارامتر هاست. همچنین نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که با افزایش غلظت نانو‏ذرات نقره˓ میزان قند افزایش می‏یابد. فعالیت آنزیم¬های آنتی‏اکسیدانی که نقش به سزایی در سمیت زدایی گونه‏های فعال اکسیژن در سلول‏ها دارند در برگ گیاه ریحان تیمار شده با غلظت‏های مختلف نانو‏ذرات نقره اندازه گیری شدند. با افرایش غلظت تیمار‏های فوق فعالیت آنزیم‏ های گایاکول پراکسیداز و کاتالاز افزایش نشان داد وعلت این امر را می‏توان در اثر نتیجه متفاوت نانو‏ذرات نقره در غلظت‏های مختلف بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه ریحان گذاشت.

واژه‌های کلیدی: طول ریشه ˓ کاتالاز ˓گایاکول پراکسیداز ˓قند محلول ˓ نانو‏ذرات نقره
متن کامل [PDF 861 kb]   (8125 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/8 | پذیرش: 1394/11/11 | انتشار: 1394/12/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها